Már beszámoltam néhány rendszerezési szempontról, ám már akkor felmerült a kérés: képet, képet, képet!

Most megtudhatod, nálam hogyan is vannak a gyöngyök "elrendezve"; vigyázat, rendmániások inkább ne nyissák meg!

Gyöngyök tárolása 1. rész

Kezdjük valami széppel! Van néhány kisebb fali polcom, illetve egy IKEA tárolószekrényem. Ha sok a gyöngyöd, javaslok egy hasonlót, mert a fiókjai alacsonyak, ugyanakkor elnyelik a rengeteg apró gyöngyöt:

A készen kapható nyakláncalapokat a fali CD tartó aljáról lógatom le, így nem gubancolódnak össze:

A fali polcokon egy idős nénitől vásárolt kis dobozkákat tartok, mindegyikben más típusú gyöngyök vannak; az egyikben a félkész vagy bontásra ítélt ékszerek, a másikban minden ami swarovski, a harmadikban az ásványok:

Update 2016.11.21: swarovski, ásványok, és a harmadikban a 11-esnél nagyobb méretű kásagyöngyök kaptak helyet. Új dobozt kaptak a lebontásra ítélt vagy félkész darabok!

Egy másik polcocskán nagyobb dobozok kaptak helyet. A felsőben mindenféle vegyes gyöngy van, pl. kocka, tila, magatama, cseppek, szirmok stb. Ezek forma szerint tovább vannak rendszerezve, pl külön a szirmok, külön a háromszögek stb.
Alatta a 15-ös kásák, legalul pedig a delica gyöngyök:

Ezekben a dobozokban bizony kupi van; ám nagyjából tudom, milyen színeim vannak, így elég hamar megtalálom, amit keresek. Mindegyik zacskón rajta van az eredeti címke, ha nem volt, akkor alkoholos filccel ráírom a legfontosabb adatokat (ár, színkód):

Lássuk a fiókokat! Az egyikben ömlesztve vannak jelenleg a mindenféle kerek gyöngyök, tekla és préselt golyók, ásványgolyók:

Update 2016.11.21.: külön vannak az esküvői ékszerkészítéshez használt teklagyöngyök, méghozzá színek szerint rendezve. Az ásványgöngyök átkerültek az ásványos dobozba.

A másik fiókban pont elfér két kisebb barkácsdoboz (még a Lidl-ben vettem őket), ezek kétoldalasak, így jól tudom szeparálni a kásákat színek szerint, a másikban egyik oldalon a 4mm-es csiszolt gyöngyök vannak, a másik oldalon a 3mm-es és a 6-8 mm-es csiszolt gyöngyök.
Nagyjából színek szerint rendezem őket:

Végül a szerelékek, nekik van egy nagyobb barkácsdobozom (Bauhaus), viszont kinőttem már kissé; rekeszenként így csoportosítom a szerelékeket: kapcsok, karikák, fülbevalóalapok, végzáró elemek, szerelőpálcák, zsuzsuk, láncok, a közepén a nagyobb részben vegyesen fagolyók, kitűzőalapok, gyűrűalapok, medálalapok stb.

A fiókban mellette elfér még a centiméterem, a cérnák, sodronyok, ragasztók stb.

Nem mondom, hogy nem lehetne még jobb, de pillanatnyilag átlátom, megtalálom ami szükséges.

gyöngyfűzésről kezdőknek

****************************************************

Ha van kérdésed, írd meg itt és válaszolok!