Szinte hetente jönnek ki újabb és újabb gyöngyfajták; amiről külföldön már minták is elérhetőek, hamarosan begyűrűznek hozzánk is, köszönhetően a naprakész gyöngyösboltoknak.

A minőségi gyöngyök sosem voltak kimondottan olcsóak, a speciális gyöngyök pedig gyakran még drágábbak. 
Egy-egy látványos fajtából szerencsére nem kell túl sok.

Lássuk azért a szempontokat, amiket érdemes végiggondolnod, amikor gyöngyvásárlásra készülsz!

A gyöngyvásárlás olyan, mint a főzés

A) lehetőség: egy gyakorlott háziasszony a heti menü tervezésekor megnézni, mi van otthon. Ez alkotja a heti főzés alapját, és csak azt veszi meg, ami hiányzik.

Ha kevesebb a keret a hobbira, akkor érdemes ugyanezt alkalmazni. Sok a kásád vagy a csiszolt gyöngyöd? Szánd rá az időt, hogy olyan mintákat keress, amikhez ezekből kell sok. Így a lelkiismeretfurdalásod is csökkenhet, amiért túl nagy készletet halmoztál fel.

Hátránya, hogy ha pont hiányzik 1-2 féle gyöngy, akkor nem érdemes ennyiért rendelést leadni egy webboltba, mert több lesz a szállítási díj, mint a gyöngy.

 

Mihez kezdj maradék gyöngyeiddel? Néhány ötletet írtam itt >>

 

B) lehetőség: a család időnként megkíván új, különlegesebb ételeket is, nem lehet mindig csak főzelék :)
Ha kicsit ki szeretnél "rúgni a hámból", akkor válassz egy vagy két olyan mintát, ami különösen megfog.
Írd össze, mi kell hozzá, nézd meg, mi van otthon, és szerezd be a különlegesebb gyöngyfajtákat hozzá.

 

Gondot okoz a színek kiválasztása? Tanácsaimat itt találod >>

 

C) lehetőség: haladóbbak abból főznek, ami van otthon, bátran felcserélve a receptben található alapanyagot másra, kísérletezve az ízekkel.

Kérdezték sokan, én hogyan vásárolok gyöngyöt. Általában hagyom, hogy egy-egy szín vagy forma megszólítson, talán ezt nevezik ihletnek.
Az évek során már nagyon sok alapanyagot halmoztam fel, így leginkább a készletemből dolgozok, kiegészítve egy-egy újdonsággal.

A megrendelés más eset, olyankor muszáj beszerezni a kért színeket és gyöngyöket, akár több helyről is, többszörös postaköltséggel. Amikből maradék is képződik persze, ezekkel pedig ismét csak gyűlik a készlet.

Hogyan lehet variálni a gyöngyfajtákkal? Tudd meg itt >>