A csomózás alapvető kérdés. Nagyon sok múlhat rajta, hiszen akár az egész munka kárbavész, ha nem tudunk megfelelően toldani.

Életem első nyakláncát kerek 30 percig viseltem büszkén, mikor is az utcán, babakocsit tolva egyszer csak lehanyatlott a nyakamból :) Még jó, hogy senki nem látta.

Akkor toldásként takácscsomót használtam, de ez ne riasszon el senkit se szegénytől, annak ellenére se, hogy én azóta egyszer sem használtam toldáshoz...

Mikor van szükség toldásra?

Amikor elfogy a fűzőszál menet közben, ám nem értünk a munka végére.
Gyakran lehetetlen olyan hosszú szállal kezdeni, ami végig kitart; egyrészt könnyen bogozódik, másrészt nehézkes az áthúzása.

A takácscsomót sokan kedvelik, több leírást is lehet róla találni, elég beírni a google keresőbe, és kiad képeket, videókat egyaránt. Például ezt:

Amire ügyelni kell, hogy az azonos szálak végeit ne egy irányba dolgozd el; én valószínűleg ezt rontottam el annak idején, ezért csúszott szét.

Egy másik csomózási lehetőség, a sebészcsomó:

Ezt viszont még sose használtam; akinek van vele tapasztalata, kérem ossza meg velünk a kezdő fűzőket segítő facebook csoportban, ITT!

 

Érdekel, én hogyan toldom a szálat munka közben?

Én nem szeretek szálat toldani, inkább eldolgozom, mintha befejeztem volna a munkát, majd rákötök egy újabb szálat, ezt is eldolgozom, és így folytatom a fűzést.

Ha ezt most nem teljesen értetted, javaslom, kérd az ingyenes ebookot az alapokról, amiben megmutatom az eldolgozást is!