Sorozatom első részében a páratlan peyote fűzéssel ismerkedtünk.

Különösen karkötők esetében szép, ha a peyote karkötő két végét elkeskenyítjük, ehhez viszont fogyasztani szükséges.

Lássuk, hogyan!

Hol használhatod még fel a peyote fogyasztást?

Vannak minták, ahol peyote technikával alakítjuk ki a formát, ilyenkor is szükséges fogyasztani.

Például a robotos medál mintáim esetében is, melyeket ingyen itt találod.

Vannak karkötő minták, melyek nem egyenes szélűek, hanem cakkosak. Ezeknél is kell fogyasztani (szaporítani is, de ez egy későbbi cikk témája lesz).

Így tudsz fogyasztani

Először fűzz egy sort simán a rajz szerint.

A sor végén nem fordulhatsz a megszokott módon, mert eggyel bentebbre kell a következő gyöngy. Ezért eggyel lentebbi sorba fordulunk, majd a páratlan fűzésnél megtanult módon fektetett 8-as alakban fűzünk. Kékkel jelöltem, hol van az az 5 gyöngy, amit használni kell a forduláshoz.

Utána már fel tudunk kanyarodni megfelelő irányba, hogy folytassuk a fűzést.

Fűzünk a megszokott rend szerint. Ha több, mint 7 szem széles a munkánk, akkor itt nem két gyöngyöt fűzünk értelemszerűen, hanem amíg a sor végéhez nem érünk. A fogyasztást addig ismételjük, amíg mindkét szélen lépcsőzetesen el nem keskenyítettük.

Ha formát fűzünk, vagy nem fokozatosan kell elkeskenyíteni valamit, akkor a minta szerint ki kell sakkozni, hová kell érkeznünk a fordulás végén, és ehhez a ponthoz kell megkeresni az 5 gyöngyöt, amin fektetett 8-asban fordulni tudunk.

Itt is látszik, hogy a forduláshoz használt 5 gyöngy kicsit bentebb van, hiszen a baloldalt fent lévő kék színű gyöngyből szeretnénk kiérkezni majd. Az 5-ös közepe pont az alatt található, amiből kiérkezni szeretnénk.

És meg is vagyunk, már csak egy szemet kell beilleszteni a csúcsra és kész!


Még többet szeretnél tudni a peyote-ról?