Tiszi nevét a gyöngyösök jól ismerik; eleinte még a blogja, ékszerei révén, aztán saját mintáival is megörvendeztette a gyöngyfűzőket, végül pedig saját gyöngyösboltja tette méltán ismertté.

Honnan indult a Tiszi Gyöngy, hogyan jutott el idáig? Most megtudhatod!

Kérlek mutatkozz be röviden!

Szabóné Csiby Hajnalka, TIszi vagyok. 3 fiúgyermek, egy informatikus férj és egy webbolt boldog tulajdonosa. J

Mióta foglalkozol gyöngyfűzéssel, hogyan kezdted?

2006-ban akadt a kezembe egy egység csomagocska, ami akkora kihívás elé állított, hogy azóta is a gyöngyfűzés rabja vagyok.

Mikor nyitottad meg a webboltodat és mi motivált erre, mi a célod?

2011 nyarán indult a webbolt. De már évek óta érlelődött bennem a gondolat, hogy a saját lábamon kellene megállnom. Azaz nem alkalmazott akarok lenni. A férjem és Kriszta barátnőm nógatására végül szárba szökkent fizikailag is. Mi a célom vele? Hát a megélhetés. Meg az is, hogy azt dolgozhassam, ami a hobbimhoz kapcsolható. Mindenképpen a gyöngyök közelében szerettem volna maradni. És ha ez egy webbolt formájában adatott meg, akkor legyen. J

Mi volt eddig a legnagyobb sikered? Akár a gyöngyfűzésben, akár a bolttal kapcsolatban.

Apró sikerek sorozatát tudom csak felmutatni. Az, hogy most már lassan mindenki ismeri a nevem Magyarországon a gyöngyös körökben. A reklám nélkül is ismert webboltom az én sikerem. J A gyöngyfűzésben minden egyes elkészült ékszerem után a sikerélmény mámorát érzem. Tehát akkor ide írhatnám az összes eddig elkészül művemet.

Mi volt eddig a legnagyobb kudarcod? Akár a gyöngyfűzésben, akár a bolttal kapcsolatban.

Nem emlékszem valódi kudarcra. Talán csak a fáradtságot tudom megemlíteni. Illetve azt, hogy kudarcként élem meg, hogy folyton fáradt vagyok. De valódi kudarcot még nem éltem át ebben a körben.

Van-e valami meghatározó trend, amit mostanság megfigyeltél?

Mindig változik kicsit az ízlésvilág. Az enyém is. A színek évente cserélődnek, ezt nem is kell említeni, ez köztudott. Régebben kelendőbb volt a terjedelmes, munkaigényes ékszer. Manapság a kis „semmiségeket” kedvelik jobban. Teret követel magának egyre inkább a különleges. Pl. a sújtás ékszer vagy a gyurma- kerámia apróságok.

Szerinted mi lesz a gyöngyfűzés jövője, mondjuk 5 év múlva?

Fogalmam sincs. A következő évre sem tudnám megmondani. Valaki valahol fel fog vetni egy új színvilágot… vagy kitalálnak új gyöngyformákat amiből különlegesebb-más ékszerek születnek meg. Egyre inkább ez határozza meg az ékszerkészítés folyamát.

Webbolt, ahonnan én is vásárolom a gyöngyöket: http://tiszigyongy.hu

Blogja, ahol munkáit megnézheted: http://tiszigyongy.blogspot.hu

Tanfolyamok: http://tiszigyongytanfolyamok.blogspot.hu