Az elmúlt években számos visszajelzést kaptam Tőletek, mindegyikért olyan hálás vagyok!

Mindenki története a gyöngyfűzéssel kapcsolatban más, egyedi - mint az ékszerek, amik megszületnek a kezeitek között!

Ági története példa rá, hogy munka mellett, kisgyerekek mellett is van lehetőség apránként tanulni, fejlődni - és hogy ez menyire megéri!

 

Jámbor Ági óvónőként, két kislány anyukájaként igazán nem rendelkezett sok szabadidővel - tudom, mert jól ismerem :)
Azt mondhatnánk, hogy előképzettsége sem volt igazán, hiszen a gyöngyállatkák vagy a népi gallérok fűzéstechnikája teljesen más, mint azoké az ékszereké, amiket el szeretett volna tudni készíteni.

 

Így írt nekem az előzményekről:

"A gyöngyfűzéssel már gyermekkoromban találkoztam.
Először a gyöngyállatkák készítését próbáltam ki, később játszóházi foglalkozásokon egyszerű népi mintákat fűztünk, egyszer a gyöngyszövést is kipróbáltam.

Utána hosszú szünet következett.

Több kézműves technikát megismertem, a kreatív tevékenységek folyamatosan jelen voltak az életemben.
Láttam a munkáidat, hívogatott a gyöngyfűzés is, de a kellő motiváció hiányzott, mert nem hordtam ilyen jellegű ékszereket."

 

Ismerős, amikor valami tetszik, ott van benned a kreatív vágy, de azt sem tudod, merre indulj, hogyan fogj hozzá?
Aztán persze ott a család, a gyerekek; a munka, a háztartás, a kert... honnan vedd el az időt, hogy utánajárj a dolgoknak?
Mindenkinél van egy pont, nevezzük motivációnak, ami ha nem elég erős, nem fogsz változtatni.
Marad a vágyakozás valami után, ami mindaddig emészt, amíg végleg nemet mondasz neki, vagy ... történik valami váratlan dolog?

 

"A peyote háromszögeid jelentették az áttörést, végre láttam olyan ékszert, amit szívesen viseltem volna, és olyan technikát, amiért már nekem is érdemes gyöngyfűzést tanulni.
Amikor meghallottam, hogy tanfolyamokat szervezel, megszületett bennem is az elhatározás, hogy jelentkezem.

1-2 alkalom után belevágtunk a peyote háromszög készítésébe, ami azóta is nagy kedvencem."

 

Ági tehát elkezdett fűzni, alkotni - végre megtalálta azt, amiben sikerei is lettek, és nem állt meg! Egyre több minden kezdte érdekelni.
Persze nem állítom, hogy amikor valaki fűzni kezd, elsőre minden összejön, adódnak nehézségek. Főleg ha egyedül próbálkozol, otthon, segítség nélkül.
Nagy öröm számomra, hogy a távolság ellenére mégis tudtam segíteni Áginak a tanulásban:


"Kezdetben nehézséget okozott a minták követése, meg kellett tanulnom a mintaolvasást, látnom, értenem kellett a jeleket.
Ebben nagy segítség volt a tanfolyamokon a szóbeli megerősítés, útmutatás.
Később a DVD-k is ebben nyújtottak segítséget, egyszerűbbé, szemléletesebbé tették a technika megértését, megismerését, apró fortélyokkal segítették a munkámat.

Alkalmanként saját magam elé gördítettem akadályokat, makacs módon érteni akartam mindent akár olyan áron is, hogy vissza kellett bontanom az ékszert, mert hibáztam a gondolatmenetben, ugyanakkor ezek előre is vittek, hiszen amikor fejben összeállt a kép, alkalmassá váltam az önálló alkotásra is."

 

 

Vajon Ági megbánta, hogy néha időt vett el az otthoni dolgoktól azért, hogy alkosson?

"Nem érzem kiváló gyöngyfűzőnek magam, sokszor hibázok még mindig, két kisgyermek anyukájaként folyamatos küzdelmem van az időért, amit a gyöngyfűzésre szánhatok, mégis egy csodálatos és hasznos kikapcsolódást találtam, amelyben magam is és a megajándékozott barátaim, rokonaim is örömüket lelhetik.

Sok hasonló érdeklődésű embert ismertem meg, összetartó közösségeket láthatok magam előtt, melyeknek részese lehetek, ahol a résztvevők egymást örömmel segítik. "

 

Következő cikkemben lerántom a leplet egy tévhitről, ami nagyban akadályozhat akár Téged abban, hogy fűzni tudj!


Jöhetnek az újabb bogbejegyzések? kérj értesítést ITT!