Új sorozatomban lehetőséget adok bemutatkozni más gyöngyfűzőknek is; fontosnak tartom, hogy jobban megismerjük egymást!

Ha Te is szeretnéd itt megmutatni magad, vedd fel velem a kapcsolatot!

 

Kérlek mutatkozz be röviden!

A nevem Melinda Kis-Simon. Meli-Beads. Cukrász a foglakozásom. Van két kislányunk, Zs.10,D.5 évesek. Számomra a legfontosabb a családom és a körülöttem lévők. Fontosnak tartom, hogy akiket szeretek érezzék, és ezért mindent megteszek. Tudatos környezetkímélő vagyok, és ez is nagyon fontos számomra.

 

Mióta foglalkozol gyöngyfűzéssel, hogyan kezdted, mi fogott meg benne leginkább?

2006 nyarán kezdtem el a gyöngyökkel ismerkedni, egy hirtelen felindulásból. Betévedtem egy vidéki városban lévő kis kézműves boltba, vettem két méter damilt és két csomag gyöngyöt, amiből fűztem magamnak egy kétsoros nyakláncot. Semmi minta, semmi tudás. Mégis úgy éreztem: ez tetszik, és azon kaptam magam, hogy egyre több gyöngyöt veszek magamnak.

Az elején nagyon egyszerű dolgokat készítettem, amiket el is ajándékoztam.

2007 volt számomra az igazi áttörés, mikor belevetettem magam az internet adta lehetőségeinek, és évről évre egyre több mindent megtanultam.

 

Melyik a kedvenc technikád és miért?

Nincs kifejezetten kedvenc technikám,azt attól függ éppen milyen hangulatom van.Szeretek új dolgokat kipróbálni.

 

Mi volt eddig a legnagyobb sikered és kudarcod?

Egyszer voltam egy tanfolyamon, ahol megtanultam sújtás ékszereket készíteni, nagyon szerettem volna már rég és magamtól nem igazán éreztem rá a lényegre, ezért úgy gondoltam, ehhez kell egy szakember :) Szóval,ez igazán sikeres élmény volt számomra.

A gyöngyhorgolás, na az az én nagy kudarcom. Sokszor nekiestem, segítséggel is, de valahogy nem akar kialakulni a gyakorlatban is, elméletben nagyon is tudom :)

 

Van-e valami meghatározó trend, amit mostanság megfigyeltél?

Nem figyelem kifejezetten az úgynevezett trendeket.De ha jobban belegondolok,akkor inkább amolyan régimódi vagyok.

 

Ha nem gyöngyékszereket készítenél, milyen kézműves irányzat vonzana legjobban?

A gyöngyfűzés előtt sok más kézműves dologgal is foglalkoztam, többek között üvegfestés, szalvétás dekupázsolás és gipszkiöntés, de mindezeket már nem is nagyon csinálom a gyöngyök óta. Valójában már gyerekkorom óta mindig érdekeltek a pepecselős elfoglaltságok. Kilenc évesen babszemeket festettem be anyukám körömlakkjaival és cérnára fűztem fel nyakláncnak. Így visszagondolva a tudatalattim már akkor üzent nekem, hogy az ékszerek lesznek az igaz nagy szerelmem.

Első szakmám varrónő, de a második szakmám lett az igaz szerelem, a sütés. Ezt is mindig imádtam. Szóval azt hiszem, csakis a sütés lenne, a varrást csak akkor használom, ha nagyon kell.

 

Szerinted mi lesz a gyöngyfűzés jövője, mondjuk 5 év múlva?

Ez egy csodás világ és úgy látom, hogy egyre nagyobb számban érdekli úgy a nőket mint a férfiakat is. Már most lehet látni, milyen széles választéka van a piacon a gyöngyöknek. Merem hinni, hogy ez csak bővülni fog.

 

Meli Beads facebook oldala