Új sorozatomban lehetőséget adok bemutatkozni más gyöngyfűzőknek is; fontosnak tartom, hogy jobban megismerjük egymást!

Ha Te is szeretnéd itt megmutatni magad, vedd fel velem a kapcsolatot!

 

Kérlek mutatkozz be röviden!

Horváthné Pintér Katalin vagyok, Veszprémben élek a férjemmel és két gyermekemmel. Egy ruházati boltban dolgozom és a fennmaradó szabadidőmet szentelem a hobbimnak. Nagyon szeretek olvasni, aktívabb perceimben futni járok a közeli erdőbe, zordabb időben pedig jógázom. Kipróbáltam sokféle kreatív technikát, volt idő, amikor szívesen varrtam vagy kötöttem. Mindig vonzott a természet, így az ásványok is.

Mióta foglalkozol gyöngyfűzéssel, hogyan kezdted, mi fogott meg benne leginkább?

Úgy nyolc éve ásvány ékszerek készítésével kezdődött a szerelem, ezt kombinálom gyöngyökkel, dróttal.  Az ásványok egyedi rezgési energiájukkal hatnak a szervezetünkre, hiszem, hogy a színükkel a lelkiállapotunkat is befolyásolják.

Az ékszerkészítés nekem a színekkel való játékot jelenti, szeretem az élénk, karakteres színeket.

 

Melyik a kedvenc technikád és miért?

Nehéz kiemelni kedvenc technikát, de talán a gyöngyhímzés áll hozzám a legközelebb. Ezeknél az ékszereknél valódi bőr alapra hímzem az ásványokat és gyöngyöket. Nagyon aprólékos és időigényes munka. A fantáziámra bízom a mintát, teljesen szabálytalan formák kerülnek ki a kezeim közül.

Mi volt eddig a legnagyobb sikered és kudarcod?

Sikerként könyvelem el, hogy meg tudok tanulni új technikákat és ,hogy a boltomba visszatérő vásárlóim vannak. Nagyon jó, hogy rátaláltam egy hobbira ami maximálisan kikapcsol és feltölt.

Legnagyobb kudarcod, hogy a gyöngyhorgolást nem sikerült elsajátítanom, ezt a technikát sajnos nem nekem találták ki. Kárpótol a sok egyéb technika, amikben törekszem a magas minőségre.

 

Van-e valami meghatározó trend, amit mostanság megfigyeltél?

Különösen nem követem az aktuális trendet, igyekszem egyedit készíteni. Fontos, hogy mindenki megtalálja a saját stílusát, mert az a névjegye. Ez szerintem az ékszer készítésénél és viselésénél egyaránt fontos. 

Ha nem gyöngyékszereket készítenél, milyen kézműves irányzat vonzana legjobban?

Szívesen kipróbálnám a selyemfestést, mozaikkészítést, ezekben is a színek kombinálását látom.

Korallkata

Korallkata blogja

Korallkata a facebookon

Korallkata Meska boltja